Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om KoronavirusetAktuelt

Influensavaksine

1. oktober 2020

Influensavaksinering begynner i uke 44 (siste uke i oktober). Grunnet smittevernhensyn blir det i år ikke mulighet for drop-in vaksinering. Vaksinering blir på time til lege eller på egne vaksinasjons-ettermiddager. Ta kontakt for å booke tid for vaksinering (via hjemmeside, mail, SMS eller telefon). 

I første omgang er det risikogrupper som prioriteres for vaksinering (vedtak gjelder fram til 1. desember). De som tilhører risikogrupper betaler i år kun en egenandel på 50 kroner for vaksinering. For de som har frikort er vaksinering gratis.

Risikogrupper (se her for full oversikt):

 • Alle fra fylte 65 år
 • Barn og voksne med kronisk sykdom med økt risiko for alvorlig forløp av influensa
  • diabetes type 1 og 2
  • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
 • Gravide etter uke 12
 • Personer som bor sammen med immunsupprimerte pasienter
 • Helsepersonell med pasientkontakt (arbeidsgiver skal ordne med vaksine)

Nye muligheter for kontakt med Ranheim legesenter

29. mars 2020

INGEN pasienter med luftveissymptomer eller risiko for smitte med koronavirus skal møte på legesenteret. Ta kontakt for vurdering av lege på video eller telefon. Om tilstand ikke kan avklares på video eller telefon vil det avtales videre undersøkelse på en egen luftveis-poliklinikk. Dette for å redusere risiko for smitte til pasienter og ansatte.

I forbindelse med koronavirus-pandemi er det viktig å begrense kontakt mellom mennesker for å redusere smitterisiko. Derfor har vi etablert mulighet for konsultasjon med fastlege på videotelefon eller tekst (Pasientpost). For å etablere kontakt opprett e-konsultasjon og skriv der om du ønsker kontaktes på video, telefon eller med skriftlig svar på forespørsel (Pasientpost). Vi forsøker svare samme virkedag, senest neste dag. Det er samme egenandel for e-konsultasjon (video, telefon, tekst) som for en vanlig konsultasjon. Ved risiko for smittsom sykdom som koronavirus er det ingen egenandel.

Ved videokonsultasjon sendes det en link på sms for innlogging (enkel innlogging fra telefon eller pc, ikke behov for egen app). Vi har siste uker gjennomført et stort antall videokonsultasjoner og opplever at dette fungerer svært godt for mange problemstillinger.

Dersom det er behov for undersøkelse eller prøvetaking er det fortsatt mulighet for vanlige timer. Ved oppmøte på vanlige timer er det viktig at du ikke har symptomer på luftveisinfeksjon eller risiko for smitte med koronavirus.

Mulighet for videokonsultasjon

6. mars 2020

Det er nå mulighet for videokonsultasjon med lege på Ranheim legesenter. Dette er satt inn som tiltak for å begrense smitte med koronavirus. Timer på video bestilles på vanlig måte.

Pasienter med luftveissymptomer skal ikke møte opp på legesenteret! Vi ønsker i størst mulig grad å avklare pasienter med luftveissymptomer over video

Koronavirus

4. mars 2020

Ved mistanke om smitte med koronavirus RING oss på tlf 73825800. IKKE møt opp på legesenteret.

 • Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og helsenorge.no
 • Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen for Koronasmitte på 815 55 015.
 • Hvis du ikke får tak i oss, ring legevakt på 116 117.

Helseplattformen

10. desember 2019

Karl Ulvan Hilt og Nikolai Aarre Mæhlum har begynt i 40% stilling som fastlege-fagekspert i Helseplattformen. Fremover vil de vanligvis arbeide 3 dager i uka på Ranheim legesenter (mandag, tirsdag og fredag) og 2 dager i uka med Helseplattformen (onsdag og torsdag).

Trondheim kommune har i denne perioden ansatt vikarlege Danny Ekström i full stilling for å ivareta pasientene ved Ranheim legesenter på best mulig måte. Dere må derfor påregne å kunne få time hos vikarlege istedenfor fastlegen i perioder. Totalt vil det bli flere tilgjengelige legetimer enn tidligere.

Informasjon om Helseplattformen:
Helseplattformen er en ny felles pasientjournal med målsetning «Én innbygger - én journal». Det er første gang det etableres en felles løsning for kommune- og spesialisthelsetjeneste, fastleger og avtalespesialister. Journalen vil følge pasienten i alle møter med helsetjenesten. Helseplattformen skal gi økt kvalitet i pasientbehandling, bedre pasientsikkerhet og mer brukervennlige systemer både for pasient og helsepersonell. 

Du kan lese mer om Helseplattformen her:
https://helse-midt.no/vart-oppdrag/prosjekter/ehelse/helseplattformen

Timebestilling

28. mars 2019

Du kan nå kostnadsfritt bestille vanlig time via e-post på timebestilling@ranheim.nhn.no. Skriv gjerne ønsker om tidspunkt og du får svar på sms. NB! Det er ikke lov å oppgi personlige helseopplysninger via vanlig e-
post.

Hvis du mener du trenger time på dagen må du ringe oss på tlf 73825800.
Bestilling via sms kan fortsatt brukes. Velger du dette så vær oppmerksom på at firmaet som leverer
tjenesten tar kr 6 pr. sms.

Legitimasjon

2. juni 2017

Ta med legitimasjon om du skal hente sykemeldinger, rekvisisjoner, legeerklæringer e.l. Om andre skal hente for deg må de ha med fullmakt og den som henter må ha med sin egen legitimasjon. For egne barn under 16 år kreves ikke fullmakt, men ta med egen legitimasjon.

PasientPost

27. april 2017

Som pasient kan du motta prøvesvar og andre dokumenter fra legekontoret som digital post med PasientPost. Dette er en sikker måte å sende sensitiv informasjon.

Du mottar et varsel per e-post, SMS eller i HelseRespons appen når legen har sendt deg en melding i PasientPost. Klikk på linken du får tilsendt og logg deg inn med BankID i PasientPost for å lese meldingen. Innlogging fungerer på alle plattformer.

Alle innbyggere over 15 år som har et norsk fødselsnummer kan bruke PasientPost.

Her kan du lese mer om pasientpost