INGEN pasienter med luftveissymptomer eller risiko for smitte med koronavirus skal møte på legesenteret. Ta kontakt for vurdering av lege på video eller telefon. Om tilstand ikke kan avklares på video eller telefon vil det avtales videre undersøkelse på en egen luftveis-poliklinikk. Dette for å redusere risiko for smitte til pasienter og ansatte.

I forbindelse med koronavirus-pandemi er det viktig å begrense kontakt mellom mennesker for å redusere smitterisiko. Derfor har vi etablert mulighet for konsultasjon med fastlege på videotelefon eller tekst (Pasientpost). For å etablere kontakt opprett e-konsultasjon og skriv der om du ønsker kontaktes på video, telefon eller med skriftlig svar på forespørsel (Pasientpost). Vi forsøker svare samme virkedag, senest neste dag. Det er samme egenandel for e-konsultasjon (video, telefon, tekst) som for en vanlig konsultasjon. Ved risiko for smittsom sykdom som koronavirus er det ingen egenandel.

Ved videokonsultasjon sendes det en link på sms for innlogging (enkel innlogging fra telefon eller pc, ikke behov for egen app). Vi har siste uker gjennomført et stort antall videokonsultasjoner og opplever at dette fungerer svært godt for mange problemstillinger.

Dersom det er behov for undersøkelse eller prøvetaking er det fortsatt mulighet for vanlige timer. Ved oppmøte på vanlige timer er det viktig at du ikke har symptomer på luftveisinfeksjon eller risiko for smitte med koronavirus.